Wanneer het leven je brakkig toe lacht...
Door: Ingipingi
Blijf op de hoogte en volg Inge
19 Maart 2006 | Ierland, Dublin
Zoveel gedaan en te vertellen, dat ik niet eens weet waar te beginnen... Ben nogal brakkig vandaag dus begin maar met wat het verst in mijn koppie zit; St. Patricksday afgelopen vrijdag! De grootste dag in Ierland waarneer heilige Patrick het christendom naar Ierland brengt in de 5e eeuw (yeah, lesje geschiedenis). Een geweldig excuus natuurlijk om deze dag in ere te houden en er een feestdag van te maken, en wij natuurlijk op de eerste rij als nep Ieren. Het is trouwens wel een beetje een feest voor de toeristen hoor en vooral veel uitgedoste groene Amerikanen die voor een paar dagen naar Ierland komen. Damn, wat maken die mensen een lawaai in de kroeg. Wij waren meer van de details (Martin, Louis, Leonie en ik) en hadden de dag ervoor groene nepnagels gekocht. Martin ging dit toch iets te ver en heeft ze na 2 minuten eraf gehaald maar onze Franse vriend was zo trots als een pauw, haha. Hij bedacht dat mijn zwarte, hoge laarzen er wel goed bij zouden staan, dus hij een laars van mij aan ik zijn groene sneaker. Echt geen gezicht, met z'n tweeën liepen we door Grafton street, ieder een sneaker en een laars. En het gekke, we werden niet eens uitgelachen, maar het was dan ook wel St. Patricks day... Foto's volgen...
De parade is te vergelijken met een carnavalsparade en was niet heel bijzonder. Deze gaat door het centrum van de stad met wagens en verklede mensen. Veel Ieren trouwens ontwijken deze hele heisa en hangen gewoon de hele dag in een kroeg al drinkend en lallend. Ik had wel een perfecte spot gevonden ergens boven op een oud gebouw, wat een pokkenwerk was om op te klimmen, maar kon zo wel super over iedereen heen kijken. Nou, na de parade niet veel keus dan lekker de kroeg in met het regenachtige en koude weer. En zo zit je om 2 uur 's middags aan je eerste biertje en 4 uur 's nachts aan je laatste... Wat een avond, heb het wel heel leuk gehad. Op een gegeven moment waren we wel met 30 man verzameld (90% of Frans of Duits, denk dat ik de enige Nederlander was...). Naar The Porterhouse verhuist, waar ze veel huisbieren serveren, erg leuk, maar chocolade bier is toch niet helemaal mijn ding... Beetje van kroeg naar kroeg en de avond afgesloten in een seventies danstent, echt iets voor mij, dus de voetjes konden van de vloer.
Afgelopen donderdag 16 maart, voor St. Patrick, was het natuurlijk mijn mammies verjaardag. Gedenkwaardig, een halve eeuw al oud! Wij hadden hier een geografendag gepland. Het oorspronkelijke plan was met z'n vieren op de fiets van plek naar plek te gaan in Dublin waar onze docenten het altijd in de les over hebben; Ballymun (soort Bijlmer, enige hoogbouw ontwikkeling in Ierland), Tallaght (huurwoningen, die in Ierland heel schaars zijn; maar 5% van het totaal, terwijl dit in Nederland wel 45% is), the Liberties, etc. Echt een super cool idee. We hadden er allemaal heel veel zin in, alleen het weer zat een beetje tegen met veel sneeuw en regen, wat ons deed beslissen er maar een wandeldag van te maken door Dublin. Ballymun en Tallaght hebben we niet kunnen bereiken te voet, maar wel op veel andere plekken geweest waar ik nog nooit gezien had. Ook naar the Kilmainham gevangenis geweest. Heel indrukwekkend. Deze gevangenis is in 1924 gesloten en veel Ierse politieke leiders zijn daar in 1916 door de Engelsen geëxecuteerd. 's Avonds bij Louis gegeten en naar een ander huisfeestje geweest.
Oh ja, woensdag was ook nog wel leuk. Martin en ik zijn naar de kleinste pub in Dublin geweest, net een soort kleine kelder van een huis, heel grappig en knus. We gingen om 17.00 uur en om 19.00 uur en 2 pints later kon ik dat toch wel voelen zonder avond eten. We zouden Louis ophalen van zijn werk en die had het plan om met een paar fransen naar een theaterstuk te gaan, wat gratis was voor Trinity studenten. Haha, weer een ervaring; aangeschoten naar het theater, ik snapte er geen drol van. Alles ging langs me heen en Martin lag na 10 minuten te slapen...
Vorig weekend zijn mijn lieve vriendinnetjes van de uni hier geweest, Vaishaly Jankie, Annelies van der Nagel en Annelien Meerts, oftewel de superchickies (op verzoek met naam en toenaam. Zo goed meiden? haha) Was echt super leuk. Ze kwamen aan op zaterdag eind van de middag. 's Avonds lekker uit eten geweest, en we dachten de partymood wel een beetje gevonden te hebben daar. Ook met z'n vieren een Guinness besteld, brrrrr wat is dat toch slootwater. Alleen liesje vond het wel te drinken, maar wat dat betreft ben ik toch niet Iers hoor, zo zwaar dat bier. Erna ontzettend ingekakt in de Hogans, niet veel voetjes gingen van de vloer en om rond 0.00 maar naar huis gegaan en nog wat gekletst. Zondag was echt een fijne dag. Een super lange klifwandeling in Howth gemaakt van 3 uur. We dachten Bono's huis gevonden te hebben op het verste punt van de peninsula, met privé helikopter landplaats en alles maar helaas dat was niet het geval. 's Avonds naar een traditionele Ierse muziekavond geweest, erg Iers, dus veel instrumenten. De dag erop de stad een beetje bekeken en natuurlijk geshopt, voornamelijk in de Penny's. 's Avonds naar de hondenraces geweest, beetje wedden op honden die voorbij rennen. Voor mij de tweede keer, maar Vaish had het toch het best onder de knie van ons vier en zelfs een paar euries gewonnen. You go girl! Dinsdag was alweer de laatste dag en zijn ze weer gegaan... Wel apart dat de ene wereld in Utrecht ineens de Dublin wereld binnen treedt, maar vond het echt heel leuk om ze mijn leventje hier te laten zien.
Morgen komen mijn ouders! Ze blijven tot donderdag in Dublin en daarna gaan we tot 2 april door Ierland trekken. Heb zomaar 3 weken vakantie tussen de termijn in... Wordt vast heel mooi. Ze hebben 2 cottages gehuurd; de ene bij Galway en de andere bij de Ring of Kerry, waar ik beide nog niet geweest ben, super leuk. En ze hebben er zo'n zin in. Tot morgen lieverds!!
Zit hier nu zo achter de compu met een super hangover van gister. Het was de laatste party van een erg heftig partyweekend, drie avonden op rij hakken er op zich wel in. Mijn ogen vallen bijna dicht van de slaap, ik heb mijn borrelende dag-na-uitgaan-buik, hoofdpijn, maar ik ben happy. Happy dat ik hier voor een jaartje ben. Het leven lacht ons toe!! Ennuhh... studeren, wat is dat ;) ????
19 Maart 2006 - 19:34
Iris:
Hee Inge, ik dacht ik laat eens wat achter! Leuk om te lezen dat het zo gezellig is daar! Hier ook wel hoor, heb al genoten van de eerste lekkere zonnenstralen van dit jaar! Veel plezier met je ouders en ik stuur later wel een langer mailtje... Kus Iris -
19 Maart 2006 - 21:39
Steef:
Ejz Inge,
Mooi te horen dat je het nog altijd naar je zin hebt en waarschijnlijk veel lol hebt. En geografen zouden geen geografen zijn als zij een collega kunnen opzoeken. Dus viel misschien in de verwachting dat de 'superchickies' je bezocht hebben ;)
Groeten, Steef -
19 Maart 2006 - 22:51
Jolien:
Hey meis!! Hoe issie daar?? Ik ben nu heel even online, dus lees morgen ff je berichtje. Maar wilde graag weten hoe het met je ging..
Dikke kus Jolien -
20 Maart 2006 - 12:05
Suoerchick 1:
Jaja Inegemans,
Het was erg gezellig bij jou. We vonden het allemaal erg leuk om je leventje in Dublin mee te maken. Veel plezier met je ouders!
Liefs, Lien -
20 Maart 2006 - 13:17
Irene:
hoi inge
ik vind het telkens weer leuk om je verhalen te lezen.dus nu moet ik ook maar ff wat terug schrijven,fijn dat je het zo naar je zin hebt daar.is toch weer een ervaring rijker toch?heel veel plezier met je ouders,en geniet er nog van de komende maanden.gr van irene(ah)den dolder -
20 Maart 2006 - 17:15
Marian:
Lieve Inge,
Als ik dit type, denk ik dat je ouders in het vliegtuig zitten op weg naar jou. Gisteren uitgebreid met de family gevierd dat je moeder al weer 50 is geworden. Piet was misschien bang dat wij 'ouwe taart'te eten zouden krijgen. Althans dit zei hij in de auto. Vervolgens ging Julie uit de doeken doen tegen je moeder dat Piet haar een 'ouwe taart'vond. Kan je nagaan wat zo'n meisje allemaal oppikt. In ieder geval, heel veel plezier met je ouders en doe hen de lieve groeten.
Cheerio Marian -
21 Maart 2006 - 13:41
Joanneke:
éy Ing!
Dank voor je update... Leuk om te lezen wat je daar allemaal meemaakt. En nu maar weer even rustig an, he. haha :)
De groeten!
Joan. -
24 Maart 2006 - 11:02
Pieter:
Feestbeest! :D haha. Groeten uit Soest,
Pieter (je weet wel, de vage kennis van Jorg ;) ) -
24 Maart 2006 - 20:17
Ome Gerrit:
Nu ik dit lees zijn je ouders er al. Ik hoop dat jullie een beetje weer hebben en je vermaken, maar dat zal niet aan jou liggen Inge! Veel plezier. -
25 Maart 2006 - 09:17
Marike:
Lieve Inge,
Fijn om steeds te lezen dat je zo makkelijk overal je plek weet te vinden en je je in Ierland zo thuis voelt. Ik weet niet of je je site nog checkt,vooral nu je met pap en mam aan het rondtrekken bent. Maar hier even een berichtje van jullie Tobias. Hij poept, eet ,drinkt en slaapt.Het strand vindt hij helemaal te gek dan loopt hij niet maar huppelt de hele weg en komt af en toe bedanken hoe hij het naar zijn zin heeft. Hij krijgt een VIP-behandeling want Jacob draagt hem de duinpannen op. En ik duw Jacob dan weer omhoog want Toby is best looiig....zal wel een mooi gezicht zijn...Barry is erg mild voor zijn neef(valt ons erg mee).Kortom het gaat heel erg goed. We hadden nog naar je ouders ge-smst maar ik denk dat dat niet overgekomen is.We willen jullie vanaf een druilerig Den Helder een warme groet overbrengen en een fijne vakantie toewensen. -
29 Maart 2006 - 18:44
Leonietje:
hoihoi, vermaak je je wel zonder mij, haha. Ik zit alweer in utrecht, iedere dag 9 uur lang werken...mooi centjes verdienen. mis dublin wel hoor, terug in NL is alles zo normaal, bah. aan de andere kant ook wel fijn hoor. vermaak je je nog met je ouders? Wel fijn dat ze er zijn. Lekker verwend worden (zelf geen eten kop(k)enzo). Goed, veel plezier daar nog en succes met alles ;) Groetjes aan iedereen daar! Dikke kus -
01 April 2006 - 14:37
Pama:
Helaas zijn de twee kleine weken in Ierland al weer voorbij. Ierland was net zo mooi als we gedacht hadden en zelfs het weer voldeed aan onze ierse vooroordelen:Nat, nat en nog eens nat. Maar we hebben genoten.Leuk om je leventje in Dublin te zien en je lieve roommaatje Monica te ontmoeten.
Succes nu met je studie. Schouders eronder.
Liefs mapa